Fläskfilé i yoghurtmarinad med bön- och citronsallad

Fläskfilé i yoghurtmarinad med bön- och citronsallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(24 st)

Fläskfilén blir extra saftig och smakrik med yoghurt och citron i marinaden. Fräscht och gott med potatissallad med haricots verts och skivade citroner.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g fläskfilé

Marinad:

Bön- och citronsallad:

  • 500 g kokt potatis
  • skivor av 2 citroner
  • 200 g kokta färsk haricots verts
  • 50 g svarta oliver
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Riv citronskalet och spara resten av citronerna till salladen. Blanda ihop marinaden. Marinera köttet i kyl minst 3 tim. Sätt ugnen på 200°. Stek köttet i mitten av ugnen ca 30 min till 70° innertemperatur. Skiva potatisen. Skala citronerna in till fruktköttet och skär dem i tunna skivor. Blanda potatis, citron, bönor och oliver med olivolja, salt och peppar. Skär filén i skivor och strö över flingsalt. Servera med bön- och citronsalladen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem