Fläskfilé i örtsås
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Recept på enkel och mycket god fläskfilé i krämig sås med spenat, gräslök och dill. Fransk senap bidrar med rondör och skärpa i såsen.
Ingredienser
|
Fläskfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Tsk vitpeppar
|
1 |
Sås:
| 2 dl | |
|
Vetemjöl
|
½ msk |
|
Vatten
|
½ dl |
|
Grovskuren bladspenat
|
125 g |
|
Hönsbuljong
|
½ tärning |
|
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
|
Hackad färsk dill
|
1 dl |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
340 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,1 g |
| Protein: | 34,2 % | 28,6 g |
| Fett: | 61,7 % | 23,7 g |
| Kolhydrater: | 4,1 % | 3,4 g |