Fläderpannacotta

Fläderpannacotta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

60+ min

Det smakar sommar om pannacottan. Den populära italienska gräddpuddingen har fått smak av både fläder och vanilj och extra syra av gräddfil. Servera gärna med färska bär och krossade mandelskorpor.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 gelatinblad
  • 1½ dl Arla® vispgrädde
  • ½ dl konc fläderblomssaft
  • 2 msk strösocker
  • ½ krm vaniljpulver
  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%

Gör så här

Gör så här

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde, saft, socker och vaniljpulver i en kastrull. Rör ner gelatinbladen i grädden. Rör i gräddfil och låt svalna något. Fördela i små glas och låt stå i kyl ca 3 tim.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 175 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa: