Flädermousse med jordgubbar

Flädermousse med jordgubbar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(43 st)

Underbar mousse som förhöjer smaken på sommarens bär. Ett piggt alternativ till grädde.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 dl konc fläderblomssaft
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 msk honung

Gör så här

Gör så här

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Vispa grädden hårt. Dela ägget och rör ner gulan i grädden. Värm saften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i saften. Rör ner det i en tunn stråle i smeten. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner. Låt moussen stelna i kyl 2–3 tim. Rensa och dela jordgubbarna. Ringla över honungen och rör om. Servera moussen med jordgubbarna.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 345 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa: