Flädermousse med jordgubbar

Flädermousse med jordgubbar

60+ min Efterrätt
Underbar mousse som förhöjer smaken på sommarens bär. Ett piggt alternativ till grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min.
  • Vispa grädden hårt. Dela ägget och rör ner gulan i grädden.
  • Värm saften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i saften.
  • Rör ner det i en tunn stråle i smeten.
  • Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner. Låt moussen stelna i kyl 2–3 tim.
  • Rensa och dela jordgubbarna. Ringla över honungen och rör om.
  • Servera moussen med jordgubbarna.
Klart!
Energi:

345 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Gelatinblad
2
2 dl
Ägg
1
Konc fläderblomssaft
1 dl
Jordgubbar
1 liter
Honung
2 msk