Flädermousse med jordgubbar

2 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Dessert
Flädermousse med jordgubbar

Underbar mousse som förhöjer smaken på sommarens bär. Ett piggt alternativ till grädde.

Ingredienser

Gelatinblad
2
2 dl
Ägg
1
Konc fläderblomssaft
1 dl
Jordgubbar
1 liter
Honung
2 msk

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min.
  • Vispa grädden hårt. Dela ägget och rör ner gulan i grädden.
  • Värm saften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i saften.
  • Rör ner det i en tunn stråle i smeten.
  • Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner. Låt moussen stelna i kyl 2–3 tim.
  • Rensa och dela jordgubbarna. Ringla över honungen och rör om.
  • Servera moussen med jordgubbarna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

342 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,4 g
Protein: 4,7 % 4 g
Fett: 55,6 % 21,5 g
Kolhydrater: 39,7 % 33,5 g
https://www.arla.se/recept/fladermousse-med-jordgubbar/