Fisktacos
                                
                                     40 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  40 min
                                
                                    Huvudrätt
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Fisktacos är riktigt krispigt och smakrikt. Vad sägs om frisk mangosalsa, het och syrlig pico de gallo och len avokadokräm? Fisken dubbelpanerar vi så den blir riktigt krispig och smakrik. Fyll varma tortillabröd med alla dessa godsaker och njut av en underbar fisktaco!
 
    
            Karolina Sparring
                Kock och receptansvarig Arla Mat
        
    
 
    Ingredienser
| 
                                            
                                                Koljafilé eller torskfilé
                                            
                                     | 400 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | 3 msk | 
| 
                                            
                                                Malen spiskummin
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Rökt paprikapulver
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Panko eller ströbröd
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Matolja, till stekning
                                            
                                     | 
Pico de gallo:
| 
                                            
                                                Cocktailtomater
                                            
                                     | 250 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Bananschalottenlök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyfta
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Lime, pressad saft
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Chili flakes
                                            
                                     | ½ | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Färsk koriander
                                            
                                     | 1 kruka | 
Mangosalsa:
| 
                                            
                                                Mango, färsk eller tinad
                                            
                                     | 200 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Lime, finrivet skal och saft
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
Avokadokräm:
| 
                                            
                                                Avokados
                                            
                                     | 2 | 
|---|---|
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Vitlöksklyfta
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Tortillabröd
                                            
                                     | 8 | 
|---|
Gör så här
Pico de gallo:
Mangosalsa:
Avokadokräm:
Fisktacos:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
791 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,6 g | 
| Protein: | 18,6 % | 36,2 g | 
| Fett: | 42 % | 37,6 g | 
| Kolhydrater: | 39,4 % | 76,7 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    