Fiskkakor med gräddfil

Fiskkakor med gräddfil

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Saftiga och goda fiskkakor med härlig dillsmak. Ett gott sätt att använda rester av kokt eller stekt fisk.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

Gör så här

Gör så här

Skala och finhacka löken, fräs den i smör på medelvärme tills den är mjuk och genomskinlig. Blanda ägg, dill, crème fraiche, salt och peppar i en skål. Skär bort kanterna på brödet och smula det i blandningen. Mosa och rör tills allt är blandat. Tillsätt löken. Dela fisken i mindre bitar och rör ned dem försiktigt. Häll upp ströbrödet på en flat tallrik. Forma 8-10 bollar av smeten och vänd dem i ströbrödet. Platta till dem något och lägg dem på en skärbräda. Stek fiskkakorna i smör på medelvärme 2-3 min på varje sida. Servera med gräddfil, kokt potatis och sallad.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa: