Fiskkakor med gräddfil

Fiskkakor med gräddfil

40 min Huvudrätt
Saftiga och goda fiskkakor med härlig dillsmak. Ett gott sätt att använda rester av kokt eller stekt fisk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fiskkakor-med-graddfil/

Gör så här

  • Skala och finhacka löken, fräs den i smör på medelvärme tills den är mjuk och genomskinlig.
  • Blanda ägg, dill, crème fraiche, salt och peppar i en skål.
  • Skär bort kanterna på brödet och smula ner det i blandningen. Mosa och rör tills allt är blandat. Tillsätt löken.
  • Dela fisken i mindre bitar och rör ned dem försiktigt.
  • Häll upp ströbrödet på en flat tallrik. Forma 8-10 bollar av smeten och vänd dem i ströbrödet.
  • Platta till dem något och lägg dem på en skärbräda.
  • Stek fiskkakorna i smör på medelvärme 2-3 min på varje sida.
  • Servera med gräddfil, kokt potatis och sallad.
Klart!
Energi:

440 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Kokt sejfilé
300 g
Gul lök
1
2 msk
Ägg
1
Hackad färsk dill
½ dl
Ljust bröd ett par dagar gammalt
4 skivor
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Ströbröd
1 dl
Till servering:
3 dl