Fiskgratäng med spenat

Fiskgratäng med spenat

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

En krämig gratäng med knaprig yta av ostgratinerad potatis. En riktig familjefavorit.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skölj spenaten i en sil eller ett durkslag. Hall av potatisvattnet över spenaten så den "slaknar". Låt potatisen svalna något. Mosa den sedan grovt och blanda med 1 msk smör-&rapsolja och ½ dl riven ost. Skala och hacka löken fint. Skala och grovriv moroten. Fräs lök och morot i 1 msk smör-&rapsolja i en panna. Häll i grädden och koka upp. Rör ner resten av osten och hackad persilja. Smaka av med ½ tsk salt och peppar. Lägg spenaten i en smord ugnssäker form. Skär fisken i bitar och lägg på spenaten. Salta och pressa över citronsaft. Häll på såsen och fördela potatisen över fisk och sås. Tillaga i mitten av ugnen 25-30 min.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem