Fiskburgare med smögenröra

25 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Fiskburgare med smögenröra

Den läckra dill- och räkröran gör fiskburgarna saftiga och goda.

Ingredienser

Gösfilé
500 g
Salt
1 tsk
2 msk

Smögenröra:

Räkor med skal
200 g
2 dl
Dijonsenap
1 tsk
Hackad färsk dill
2 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
½ krm
Portionsbröd
4
Sallad

Gör så här

  • Börja med smögenröran.
  • Skala och hacka räkorna. Rör ihop crème fraiche, räkor, senap, dill, salt och peppar.
  • Salta fisken. Stek den i smör-&rapsolja 3–4 min på varje sida.
  • Dela bröden och rosta snittytan i en torr varm stekpanna.
  • Lägg ihop dem med sallad, fisk och smögenröran emellan.
Markera receptet som tillagat

Räkor med skal kan bytas ut till 80 g räkor utan skal.

Näringsvärden, per port

Energi:

456 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,2 g
Protein: 34,6 % 38,8 g
Fett: 45,2 % 23,3 g
Kolhydrater: 20,2 % 22,7 g
https://www.arla.se/recept/fiskburgare-med-smogenrora/