Fiskburgare med smögenröra

25 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Fiskburgare med smögenröra

Den läckra dill- och räkröran gör fiskburgarna saftiga och goda.

Ingredienser

Gösfilé
500 g
Salt
1 tsk
2 msk

Smögenröra:

Räkor med skal
200 g
2 dl
Dijonsenap
1 tsk
Hackad färsk dill
2 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
½ krm
Portionsbröd
4
Sallad

Gör så här

  • Börja med smögenröran.
  • Skala och hacka räkorna. Rör ihop crème fraiche, räkor, senap, dill, salt och peppar.
  • Salta fisken. Stek den i smör-&rapsolja 3–4 min på varje sida.
  • Dela bröden och rosta snittytan i en torr varm stekpanna.
  • Lägg ihop dem med sallad, fisk och smögenröran emellan.
Klart!

Räkor med skal kan bytas ut till 80 g räkor utan skal.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

355 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 29 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/fiskburgare-med-smogenrora/