Fiskburgare med limedressing

20 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Fiskburgare med limedressing

Snabb och enkel fiskburgare med fräsch limedressing. Servera med krispiga grönsaksstavar för extra färg och mättnad.

Ingredienser

Torskfilé
500 g
Ströbröd
½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk

Limedressing:

2 dl
Lime
rivet skal och pressad saft av ½
Flytande honung
1 tsk

Tillbehör:

Rödlök
½
Hamburgerbröd
4
Babyspenat
40 g
Morot
250 g
Gurka
1
Röd paprika
1

Gör så här

  • Skär torskfilén i 4 bitar. Blanda ströbröd med salt och peppar på en tallrik. Vänd fiskbitarna i blandningen.
  • Hetta upp smör i en stekpanna och stek fiskbitarna ca 3 min på varje sida tills de är genomstekta och gyllene.
  • Blanda crème fraiche, rivet limeskal, limesaft och honung i en skål.
  • Skala morötterna och skär morot, gurka och paprika i stavar. Skiva rödlöken tunt.
  • Dela hamburgerbröden och rosta snittytorna i en stekpanna tills de är gyllene.
  • Lägg dressing på brödets undersida, lägg på en fiskburgare och toppa med babyspenat och rödlök. Lägg på brödets översida.
  • Servera fiskburgarna med de krispiga grönsaksstavarna vid sidan av.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

633 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,4 g
Protein: 19,6 % 30,5 g
Fett: 48,4 % 34,6 g
Kolhydrater: 32 % 49,9 g
https://www.arla.se/recept/fiskburgare-med-limedressing/