
Fisk meunière med brynt smör
Fisk meunière betyder ”på mjölnarhustruns vis”, det vill säga fisk panerad i vetemjöl. Servera gärna fisk meuniére med kapris och citron - enkelt och supergott!
Ingredienser
Antal portioner
- 2 rödtungor
- 1½ tsk salt
- 1 dl vetemjöl
-
75 g Arla® Svenskt Smör
- 4 msk kapris
- ½ dl hackad färsk persilja
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 100°. Rensa och skölj fisken. Salta och vänd den i mjöl. Stek fisken i omgångar i hälften av smöret i en stor stekpanna ca 3 min på varje sida. Håll fisken varm i ugnen. Smält resten av smöret i pannan och låt det bli ljusbrunt. Strö kapris och persilja över fisken och häll över det brynta smöret. Servera med citron och kokt potatis.
Tips:
Tips! Servera gärna fisken med hackade rödbetor.
Rödtungor kan bytas ut mot bergtungor eller annan plattfisk.
Brynt smör – så gör du
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
- Energi: 355 kcal
- Protein: 32 g
- Kolhydrater: 11 g
- Fett: 20 g
Tips:
Tips! Servera gärna fisken med hackade rödbetor.
Rödtungor kan bytas ut mot bergtungor eller annan plattfisk.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut