Fisk meunière med brynt smör

Fisk meunière med brynt smör

45 min
Huvudrätt
Fisk meunière betyder ”på mjölnarhustruns vis”, det vill säga fisk panerad i vetemjöl. Servera gärna fisk meuniére med kapris och citron - enkelt och supergott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fisk-meuniere-med-brynt-smor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100° eller 90° varmluft.
  • Rensa och skölj fisken. Salta och vänd den i mjöl.
  • Stek fisken i omgångar i hälften av smöret i en stor stekpanna ca 3 min på varje sida. Håll fisken varm i ugnen.
  • Smält resten av smöret i pannan och låt det bli ljusbrunt.
  • Strö kapris och persilja över fisken och häll över det brynta smöret.
  • Servera med citron och kokt potatis.
Klart!

Tips! Servera gärna fisken med hackade rödbetor.

Rödtungor kan bytas ut mot bergtungor eller annan plattfisk.

Energi:

355 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 20 g
Video
Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

Ingredienser

Rödtungor
2
Salt
1½ tsk
Vetemjöl
1 dl
75 g
Kapris
4 msk
Hackad färsk persilja
½ dl