Fisk meunière med brynt smör

Fisk meunière med brynt smör

Betyg

(18 st)

Fisk meunière betyder ”på mjölnarhustruns vis”, det vill säga fisk panerad i vetemjöl. Servera gärna fisk meuniére med kapris och citron - enkelt och supergott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Rensa och skölj fisken. Salta och vänd den i mjöl. Stek fisken i omgångar i hälften av smöret i en stor stekpanna ca 3 min på varje sida. Håll fisken varm i ugnen. Smält resten av smöret i pannan och låt det bli ljusbrunt. Strö kapris och persilja över fisken och häll över det brynta smöret. Servera med citron och kokt potatis.

Tips:

Tips! Servera gärna fisken med hackade rödbetor.

Rödtungor kan bytas ut mot bergtungor eller annan plattfisk.

Brynt smör - en riktig smakförhöjare!

 

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 355 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem