Fisk med avokado

20 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Fisk med avokado

Färgrik och välsmakande vardagsrätt med fisk och avokado. Både enkelt och gott!

Ingredienser

Torskfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Couscous
2 dl
Vitlöksklyftor
2
Paprikor
2
1 msk
Hackad färsk persilja
½ dl
Citron
rivet skal av ½
Avokado
1

Basilikayoghurt:

2 dl
Färsk basilika
1 kruka
Riven vitlöksklyfta
1
Citron
rivet skal av ½
Oliver
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180°varmluft.
  • Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Stek i mitten av ugnen i 15–20 min.
  • Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka paprikan. Fräs vitlök och paprika i smör 2-3 min. Rör ner couscous, persilja och citronskal.
  • Dela, kärna ur och tärna avokadon. Strimla hälften av basilikan och rör ihop med yoghurt, vitlök och citron.
  • Servera fisken med couscoussallad, avokado, basilikayoghurt och oliver. Garnera med basilikablad.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

450 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 37 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/fisk-med-avokado/