Fisk med avokado

Fisk med avokado

20 min Huvudrätt
Färgrik och välsmakande vardagsrätt med fisk och avokado. Både enkelt och gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fisk-med-avokado/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Stek i mitten av ugnen i 15–20 min.
  • Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka paprikan. Fräs vitlök och paprika i smör 2-3 min. Rör ner couscous, persilja och citronskal.
  • Dela, kärna ur och tärna avokadon. Strimla hälften av basilikan och rör ihop med yoghurt, vitlök och citron.
  • Servera fisken med couscoussallad, avokado, basilikayoghurt och oliver. Garnera med basilikablad.
Klart!
Energi:

450 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Torskfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Couscous
2 dl
Vitlöksklyftor
2
Paprikor
2
1 msk
Hackad färsk persilja
½ dl
Citron
rivet skal av ½
Avokado
1
Basilikayoghurt:
2 dl
Färsk basilika
1 kruka
Riven vitlöksklyfta
1
Citron
rivet skal av ½
Oliver
1 dl