Fisk- och räkcurry

Fisk- och räkcurry

1 tim
Huvudrätt
Går att frysa
Härliga orientaliska dofter gömmer sig under ytan på den här riktigt goda fiskgratängen. Enkel att tillaga och ljuvlig att njuta av!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fisk--och-rakcurry/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala räkorna.
  • Salta fisken och vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  • Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör i en stekpanna. Tillsätt curry, tomatpuré och räkor. Låt det fräsa ca 1 min.
  • Tillsätt grädden. Häll allt över fisken och strö över osten. Tillaga fisken i övre delen av ugnen ca 20 min.
  • Skala och koka potatisen. Koka ärterna 2-3 min. Pressa potatisen och servera den och ärterna till fisken.
Klart!
Energi:

450 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 48 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Torskfilé
500 g
Räkor med skal
500 g
Salt
1 tsk
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Orientalisk curry
2 tsk
Tomatpuré
2 msk
2½ dl
2 dl
Potatis
750 g
Frysta ärter
225 g