Fisk- och räkcurry

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Fisk- och räkcurry

Härliga orientaliska dofter gömmer sig under ytan på den här riktigt goda fiskgratängen. Enkel att tillaga och ljuvlig att njuta av!

Ingredienser

Torskfilé
500 g
Räkor med skal
500 g
Salt
1 tsk
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Orientalisk curry
2 tsk
Tomatpuré
2 msk
2½ dl
2 dl
Potatis
750 g
Frysta ärter
225 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala räkorna.
  • Salta fisken och vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  • Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör i en stekpanna. Tillsätt curry, tomatpuré och räkor. Låt det fräsa ca 1 min.
  • Tillsätt grädden. Häll allt över fisken och strö över osten. Tillaga fisken i övre delen av ugnen ca 20 min.
  • Skala och koka potatisen. Koka ärterna 2-3 min. Pressa potatisen och servera den och ärterna till fisken.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

651 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,2 g
Protein: 36,1 % 57,8 g
Fett: 35,3 % 26 g
Kolhydrater: 28,6 % 45,8 g
https://www.arla.se/recept/fisk--och-rakcurry/