Finska pinnar

Finska pinnar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(117 st)

Finska pinnar, enkla att göra och en klassiker bland småkakor. Ljuvliga mördegskakor med mandel och pärlsocker på.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

  • 5 bittermandlar
  • 200 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 4½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 uppvispat ägg
  • ½ dl hackad mandel
  • 2 msk pärlsocker

Gör så här

Gör så här

  1. Riv bittermandlarna fint. Skär smöret i bitar. Arbeta ihop smör, mjöl, socker och bittermandlar till en deg för hand eller i matberedare.
  2. Låt degen vila i kylskåp ½-1 tim. Sätt ugnen på 200°.
  3. Dela degen i 4 delar. Rulla delarna till fingertjocka längder, ca 60 cm. Lägg dem intill varandra.
  4. Pensla alla längder på en gång med ägg. Strö över mandel och pärlsocker. Skär längderna samtidigt i 4-5 cm långa bitar.
  5. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 9-10 min.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag