Finska pinnar

Finska pinnar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(98 st)

Finska pinnar, enkla att göra och en klassiker bland småkakor. Ljuvliga mördegskakor med mandel och pärlsocker på.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

  • 5 bittermandlar
  • 200 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 4½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 uppvispat ägg
  • ½ dl hackad mandel
  • 2 msk pärlsocker

Gör så här:

Gör så här:

Riv bittermandlarna fint. Skär smöret i bitar. Arbeta ihop smör, mjöl, socker och bittermandlar till en deg för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylskåp 1/2 - 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 4 delar. Rulla delarna till fingertjocka längder, ca 60 cm. Lägg dem intill varandra. Pensla alla längder på en gång med ägg. Strö över mandel och pärlsocker. Skär längderna samtidigt i 4 - 5 cm långa bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 9 - 10 min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem