Finska pinnar

Finska pinnar

45 min
Buffé Mellanmål
Går att frysa
Finska pinnar, enkla att göra och en klassiker bland småkakor. Ljuvliga mördegskakor med mandel och pärlsocker på.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/finska-pinnar/

Gör så här

  • Riv bittermandlarna fint. Skär smöret i bitar. Arbeta ihop smör, mjöl, socker och bittermandlar till en deg för hand eller i matberedare.
  • Låt degen vila i kylskåp ½-1 tim. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Dela degen i 4 delar. Rulla delarna till fingertjocka längder, ca 60 cm. Lägg dem intill varandra.
  • Pensla alla längder på en gång med ägg. Strö över mandel och pärlsocker. Skär längderna samtidigt i 4-5 cm långa bitar.
  • Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 9-10 min.
Klart!

Ingredienser

Bittermandlar
5
200 g
Vetemjöl
4½ dl
Strösocker
½ dl
Uppvispat ägg
1
Hackad mandel
½ dl
Pärlsocker
2 msk