Finska pinnar med choklad

Finska pinnar med choklad

Betyg

(39 st)

Finska pinnar är en av de mest klassiska småkakorna och given på kafferepet. Denna goda variant av finska pinnar är smaksatta med choklad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

  • 200 g Arla® Svenskt Smör, kallt Normalsaltat 82%
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl strösocker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 ägg till pensling
  • 2 msk finhackade sötmandel
  • 2 msk pärlsocker

Gör så här:

Gör så här:

Arbeta ihop smör, vaniljpulver, socker, mjöl och kakao i en matberedare eller på en bänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 175°. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Lägg dem tätt ihop. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel och pärlsocker. Skär längderna i 4 cm långa bitar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 65 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem