Fina chokladkakor

Fina chokladkakor

Betyg

(14 st)

Mördeg smaksatt med nötter och choklad är basen i de här små kakorna som blir till de allra finaste chokladpraliner.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 st

Garnering:

  • 100 g mörk choklad med hög kakohalt
  • pistagenötter
  • macadamianötter
  • pekannötter
  • mandlar
  • gula ljusa russin
  • gröna russin

Gör så här:

Gör så här:

Hacka nötterna fint i matberedare eller mal dem i mandelkvarn. Vispa smör och socker vitt och poröst med elvisp, tillsätt äggulan. Sikta ner kakao, vaniljsocker och vetemjöl genom en sil. Vispa på låg hastighet tills det blivit en smulig deg. Tryck ihop smulorna i bunken med handen.Ta upp degen på bänken. Rulla till en rulle, cirka 3-4 cm i diameter. Lägg rullen i kylskåpet i minst en timme. Sätt ugnen på 175°. Skär rullen i skivor, 3-4 mm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 min. Låt kakorna kallna helt på plåten. Smält chokladen i vattenbad eller på låg effekt i mikrougnen. Bre ut lite smält choklad på varje kaka med en tesked. Dekorera med nötter och russin. Låt chokladen stelna i rumstemperatur. Förvara kakorna i en burk i kylskåpet.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem