Fina chokladkakor

Fina chokladkakor

2 tim
Mellanmål Efterrätt
Går att frysa
Mördeg smaksatt med nötter och choklad är basen i de här små kakorna som blir till de allra finaste chokladpraliner.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fina-chokladkakor/

Gör så här

  • Hacka nötterna fint i matberedare eller mal dem i mandelkvarn.
  • Vispa smör och socker vitt och poröst med elvisp, tillsätt äggulan. Sikta ner kakao, vaniljsocker och vetemjöl genom en sil.
  • Vispa på låg hastighet tills det blivit en smulig deg. Tryck ihop smulorna i bunken med handen.
  • Ta upp degen på en bänk. Rulla till en rulle, cirka 3-4 cm i diameter. Låt den ligga i kylskåpet minst en timme.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skär rullen i skivor, 3-4 mm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 min. Låt kakorna kallna helt på plåten.
  • Smält chokladen i vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugnen.
  • Bred ut lite smält choklad på varje kaka med en tesked. Garnera med nötter och russin. Låt ligga i rumstemperatur tills chokladen stelnat.
  • Förvara kakorna i en burk i kylskåpet.
Klart!

Ingredienser

Hasselnötter
50 g
75 g
Strösocker
½ dl
Äggula
1
Kakao
1 msk
Vaniljsocker
½ msk
Vetemjöl
2½ dl
Garnering:
Mörk choklad med hög kakohalt
100 g
Pistagenötter
Macadamianötter
Pekannötter
Mandlar
Gula ljusa russin
Gröna russin