Fin fiskgratäng

Fin fiskgratäng

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(144 st)

En klassisk fiskgratäng med luftigt mos spritsat runt kanterna och räkor på toppen. Sötmandel på toppen ger en god knaprighet till fiskgratängen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g fiskfiléer tex gös

Potatismos:

Garnering:

  • 200 g skalade räkor
  • färsk dragon

Gör så här:

Gör så här:

Börja med moset. Skala och skär potatisen i bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Värm mjölken och vispa ner den och smöret i potatisen till ett jämnt mos. Tillsätt äggulorna under vispning. Smaka av med salt och peppar. Lägg moset i en spritspåse, ev med tyll för fint mönster. Sätt ugnen på 200°. Skiva champinjoner och purjolök. Fräs dem i smör i en stekpanna. Tillsätt vin och dragon. Rör ut mjölet i lite av grädden. Vispa ner det i pannan. Tillsätt resten av grädden, citronskal, 1 tsk salt och peppar. Låt koka ihop på svag värme 2-3 min. Dela fisken i stora bitar och lägg i en smord ugnssäker form. Strö över ½ tsk salt. Häll såsen på fisken, strö över mandel och ost. Spritsa potatismoset runt fisken. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Garnera med räkor och dragon.

Tips:

Det går bra att byta ut sötmandeln mot solroskärnor.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem