Fin fiskgratäng

Fin fiskgratäng

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(163 st)

En klassisk fiskgratäng med luftigt mos spritsat runt kanterna och räkor på toppen. Sötmandel på toppen ger en god knaprighet till fiskgratängen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g gösfilé

Potatismos:

Garnering:

  • 200 g skalade räkor
  • färsk dragon

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Börja med moset. Skala och skär potatisen i bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
  2. Värm mjölken och vispa ner den och smöret i potatisen till ett jämnt mos. Tillsätt äggulorna under vispning. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg moset i en spritspåse, ev med tyll för fint mönster.
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva champinjoner och purjolök. Fräs dem i smör i en stekpanna. Tillsätt vin och dragon. Rör ut mjölet i lite av grädden. Vispa ner det i pannan.
  3. Tillsätt resten av grädden, citronskal, 1 tsk salt och peppar. Låt koka ihop på svag värme 2-3 min.
  4. Dela fisken i stora bitar och lägg i en smord ugnssäker form. Strö över ½ tsk salt. Häll såsen på fisken, strö över mandel och ost.
  5. Spritsa potatismoset runt fisken. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Garnera med räkor och dragon.

Tips:

Det går bra att byta ut sötmandeln mot solroskärnor.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag