Fin fiskgratäng
1 tim 15 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
En klassisk fiskgratäng med luftigt mos spritsat runt kanterna och räkor på toppen. Sötmandel på toppen ger en god knaprighet till fiskgratängen.
Ingredienser
|
Gösfilé
|
600 g |
|---|
Potatismos:
|
Mjölig potatis
|
700 g |
|---|---|
| 1½ dl | |
| 20 g | |
|
Äggulor
|
2 |
|
Salt
|
2 krm |
|
Nymalen vitpeppar
|
1 krm |
|
Champinjoner
|
200 g |
|---|---|
|
Purjolök
|
1 |
| 1 msk | |
|
Torrt vitt vin
|
1½ dl |
|
Hackad färsk dragon
|
1 msk |
|
Vetemjöl
|
1 msk |
| 2½ dl | |
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Vitpeppar
|
2 krm |
|
Grovhackad mandel
|
½ dl |
|---|---|
| 1 dl |
Garnering:
|
Skalade räkor
|
200 g |
|---|---|
|
Färsk dragon
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det går bra att byta ut sötmandeln mot solroskärnor.
Näringsvärden, per port
Energi:
512 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,8 g |
| Protein: | 27,8 % | 35 g |
| Fett: | 48 % | 27,8 g |
| Kolhydrater: | 20,8 % | 26,2 g |