Festlig fisk med krämig spenat

Festlig fisk med krämig spenat

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

Festlig i all sin enkelhet är denna härliga fiskrätt med gnistrande Belugalinser och smak av citron och bladspenat. Serveras gärna med delikatess eller färskpotatis.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 2 lagerblad
  • 5 hela vitpepparkorn
  • 1 dl belugalinser

Spenatsås:

Gör så här:

Gör så här:

Skölj och koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken till såsen. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, vatten och fiskfond. Koka utan lock 5 min. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt spenaten strax innan servering. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en traktörpanna eller kastrull. Häll på vatten så att det precis täcker fisken. Tillsätt salt, lagerblad och pepparkorn. Låt sjuda ca 5 min under lock tills fisken är färdig. Servera med spenatsås och linser.

Tips:

Vitpepparkorn kan bytas ut mot svartpepparkorn.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem