Festlig fisk med krämig spenat

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Festlig fisk med krämig spenat

Festlig i all sin enkelhet är denna härliga fiskrätt med gnistrande Belugalinser och smak av citron och bladspenat. Serveras gärna med delikatess eller färskpotatis.

Ingredienser

Torskrygg
600 g
Salt
1 tsk
Lagerblad
2
Hela vitpepparkorn
5
Belugalinser
1 dl

Spenatsås:

Gul lök
1
1 msk
2 dl
Vatten
1 dl
Fiskfond
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Babyspenat
100 g
Citron
1

Gör så här

  • Skölj och koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka löken till såsen. Fräs löken i smör i en kastrull.
  • Tillsätt crème fraiche, vatten och fiskfond. Koka utan lock 5 min. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt spenaten strax innan servering.
  • Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en traktörpanna eller kastrull.
  • Häll på vatten så att det precis täcker fisken. Tillsätt salt, lagerblad och pepparkorn. Låt sjuda ca 5 min under lock tills fisken är färdig.
  • Servera fisken med spenatsås, linser, citronklyftor och ev kokt potatis.
Klart!

Vitpepparkorn kan bytas ut mot svartpepparkorn.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

495 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/festlig-fisk-med-kramig-spenat/