Färsbiffar med färskostgömma

1 tim
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Färsbiffar med färskostgömma

Recept på fyllda köttfärsbiffar - enkelt och supergott med KESO® Cottage cheese och riven ost. Servera gärna med ugnsbakade rotfrukter.

Ingredienser

Lammfärs
500 g
Ströbröd
½ dl
1 dl
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Ägg
1
Finhackad färsk persilja
½ dl
Malen kummin
1½ tsk
Salt
1 tsk
Malen vitpeppar
2 krm
150 g
2 dl
Malen spiskummin
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 10 min.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda ströbröd- och mjölkblandningen, lök, ägg och färs. Tillsätt persilja och kryddor.
  • Blanda cottage cheese, ost och kryddor.
  • Forma färsen till 4 bullar. Gör en urgröpning i mitten och fördela ostblandningen i groparna.
  • Lägg biffarna i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 30 min.
Markera receptet som tillagat

Lammfärs kan bytas ut mot nötfärs.

Näringsvärden, per port

Energi:

480 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,7 g
Protein: 30,5 % 36 g
Fett: 62,4 % 33,9 g
Kolhydrater: 7,1 % 8,4 g
https://www.arla.se/recept/farsbiffar-med-farskostgomma/