Fänkålsstekt lax med matvetesallad
40 min
Huvudrätt
•
Kummin och muscovadosocker ger en spännande smak till laxen. Matvetesalladen är lika god varm som kall och kan varieras med rucola istället för dill.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
715 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 40 g |
Kolhydrater: | 44 g |
Fett: | 42 g |
Ingredienser
Laxfilé
|
600 g |
---|---|
Hela fänkålsfrön
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Muscovadosocker
|
1 msk |
1 msk | |
Citron
|
1 |
Matvetesallad:
Matvete
|
2 dl |
---|---|
Stort äpple
|
1 |
Fänkål
|
½ |
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
Rapsolja, gärna kallpressad
|
2 msk |
Honung
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
½ krm |
Färsk dill
|
1 kruka |
Oströra:
2 dl | |
2 dl | |
Salt
|
1 krm |