Fänkålsstekt lax med matvetesallad

Fänkålsstekt lax med matvetesallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(47 st)

Fänkålen och muskovadosockret ger en lätt lakritston till laxen. Matvetesalladen är lika god varm som kall och kan varieras med rucola istället för dill.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Matvetesallad:

  • 2 dl matvete
  • 1 stort äpple
  • ½ fänkål
  • rivet skal och saft av ½ citroner
  • 2 msk rapsolja, gärna kallpressad
  • 1 msk honung
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 kruka färsk dill

Oströra:

Gör så här:

Gör så här:

Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Skiva fänkålen tunt och blanda med äpple och matvete. Rör ihop citron, rapsolja, honung, salt och peppar till en dressing. Blanda dressingen med matvetesalladen. Klipp ned dillen strax innan servering. Blanda osten med gräddfil. Smaka av med salt. Låt stå kallt fram till servering. Skär laxen i 4 portionsbitar. Stöt fänkål, salt och socker i en mortel och fördela kryddblandningen på laxen. Stek dem i smör-&rapsolja, ca 4 min per sida. Servera laxen med sallad och oströra. Garnera med citronklyfta.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 715 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem