Falukorv i airfryer
35 min
Matlåda
Middag
•
&format=webp)
Falukorv i airfryer är en lättlagad middag med härlig krispighet från zucchini och smält ost. Servera med fluffigt potatismos och en krispig sallad gjord på zucchini, tomat och rödlök. Detta är ett utmärkt sätt att lyfta den klassiska falukorven till nya höjder.
Ingredienser
Falukorv
|
500 g |
---|---|
Zucchini
|
½ |
75 g | |
Dijonsenap
|
1 msk |
Torkad oregano
|
1 msk |
Potatismos:
Mjölig potatis
|
900 g |
---|---|
2 dl | |
25 g | |
Salt
|
½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Sallad:
Zucchini
|
½ |
---|---|
Tomater
|
300 g |
Liten rödlök
|
1 |
Kallpressad olivolja
|
1 tsk |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Färska örter, t ex persilja, basilika eller oregano
|
1 dl |
---|---|
Dijonsenap
|
2 msk |
Gör så här
Falukorv:
Potatismos:
Sallad:
Servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
664 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 7,6 g |
Protein: | 24,6 g |
Kolhydrater: | 43,7 g |
Fett: | 43,7 g |

