Falukorv i airfryer

35 min Matlåda Middag
Falukorv i airfryer

Falukorv i airfryer är en lättlagad middag med härlig krispighet från zucchini och smält ost. Servera med fluffigt potatismos och en krispig sallad gjord på zucchini, tomat och rödlök. Detta är ett utmärkt sätt att lyfta den klassiska falukorven till nya höjder.

Ingredienser

Falukorv
500 g
Zucchini
½
75 g
Dijonsenap
1 msk
Torkad oregano
1 msk

Potatismos:

Mjölig potatis
900 g
2 dl
25 g
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm

Sallad:

Zucchini
½
Tomater
300 g
Liten rödlök
1
Kallpressad olivolja
1 tsk
Salt och svartpeppar

Till servering:

Färska örter, t ex persilja, basilika eller oregano
1 dl
Dijonsenap
2 msk

Gör så här

Falukorv:

  • Skär djupa skåror i korven utan att skära igenom. Skär zucchini i tunna skivor, lika många skivor som snitt i falukorven. Bred senap i skårorna. Tryck in zucchini och ostskivor.
  • Lägg korven i korgen till din airfryer. Gratinera ca 25 min på 160°, tills osten är gyllene.

Potatismos:

  • Skala och skär potatisen i bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
  • Värm upp mjölken och smöret i en liten kastrull. Häll av potatisen och mosa den. Vispa raskt ner den varma mjölken. Smaka av med salt och peppar.

Sallad:

  • Tärna zucchini och tomat. Skala och finhacka löken. Blanda i en skål med olivolja, salt och nymalen svartpeppar.

Servering:

  • Toppa falukorven med färska örter. Servera med dijonsenap, potatismos och sallad.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

664 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 7,6 g
Protein: 24,6 g
Kolhydrater: 43,7 g
Fett: 43,7 g
https://www.arla.se/recept/falukorv-i-airfryer/