Falafel med myntadressing

1 tim 20 min Huvudrätt Lunch Middag
Falafel med myntadressing

Mellanösterns populäraste bulle har fått en nordisk kusin gjord på gula ärter. Lägg i pitabröd tillsammans med grönsaker, myntadressing och smulad fetaost.

Ingredienser

Torkade gula ärter
2 dl
Rödlök
1
Hackad vitlöksklyfta
1
Malen spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Potatismjöl
2 msk
3 msk
Hackad bladpersilja
1 dl
150 g

Myntadressing:

2 dl
Hackad färsk mynta
½ dl

Gör så här

  • Låt ärterna ligga i vatten ca 8 tim. Koka dem tills de är mjuka, ca 30 min, låt svalna.
  • Rör ihop myntadressingen och ställ kallt.
  • Skala och hacka rödlöken. Mixa ihop ärter, vitlök, spiskummin, salt, peppar, potatismjöl och 1 msk smör-&rapsolja.
  • Vänd ner den hackade löken och persiljan i smeten. Forma smeten till 16 bullar.
  • Platta till och stek dem på medelvärme i resten av smör-&rapsolja ca 5 min. Servera falafeln i pitabröd med myntadressing, grönsaker och smulad ost .
Klart!

Näringsvärden, per port inkl bröd

Energi:

590 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 23 g
Kolhydrater: 67 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/falafel-med-myntadressing/