Fakta, tips & råvaror
Du behöver inte vara superproffs i köket för att lyckas med våra recept. Men med några tips och knep blir matlagningen och baket bara roligare.
Vi provlagar alla våra recept och har lång erfarenhet av att baka och laga mat. Här har vi samlat massor av tips och nyttigt vetande som hör till mat och bak. Du hittar en ordlista där du kan kolla upp matlagningsord och begrepp som du inte är säker på vad de betyder. Och vi bjuder även på fakta och kuriosa om råvaror, maträtter och företeelser inom matlagning. God spis!
Bli proffs i köket
Så ska du förvara potatis
Lök – olika sorter och användningsområden
Rotfrukter – olika sorter och användningsområden
Päronsorter – från Alexander Lucas till William
Chili – olika typer av chilifrukter och när de används
Svampguide – ätbara svampar du hittar i skogen
Hur du tinar och tillagar kyckling som ett proffs
Choklad – ursprung, tillverkning och tips
Couscous – så blir det fluffigt
Koka ris – tips för perfekt, fluffigt ris
Bönor och linser – innehåll och tillagning
Pumpa – från halloweenprydnad till maträtt
Smör – innehåll och användning
Citrus – olika frukter och fakta
Grönsaker – hacks för godare grönt
Kaffets urpsrung och hur det tillverkas
Kött – tips om tillagning och hållbarhet
Frukt – tips för fräschare frukt och bär
Proffsigare fisk – våra bästa tips