Gnocchi

Gnocchi

45 min Huvudrätt Förrätt
Detta recept på gnocchi har lagrad ost i degen vilken gör dem riktigt saftiga och smakrika. Godast blir de om de får stekas i smör så de får en stekyta efter att de kokats. Gnocchi är ett perfekt tillbehör till köttgrytor, kyckling eller som ensamrätt med matig sallad och brynt smör.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gnocchi/

Gör så här

  • Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen ånga av och mosa med potatispress eller ballongvisp.
  • Blanda ner ägg, salt, ost och hälften av mjölet, lite i taget i potatisen. Häll ut degen på mjölat bord och arbeta in så mycket mjöl som behövs för att få till en smidig deg.
  • Rulla ut degen till två tunna rullar. Dela varje rulle i ca 30 bitar. Rulla gnocchin mot en gaffel så det blir ett mönster.
  • Koka upp rikligt med vatten och tillsätt 1 msk salt. Koka gnocchin tills de flyter upp till ytan. Plocka upp med hålslev och lägg i en skål.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Stek väl avrunnen gnocchi till fin färg.
Klart!
Energi:

398 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Mjölig potatis
500 g
Ägg
1
Salt
1 tsk
150 g
Vetemjöl
ca 2 dl