Enkel pannacotta

3 tim Efterrätt
Enkel pannacotta

Recept på enkel och klassisk pannacotta, gjord av grädde och fräsch matyoghurt.

Ingredienser

3 dl
Gelatinblad
2
Rårörsocker
½ dl
1 dl

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min.
  • Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan.
  • Lyft upp gelatinbladen och lägg ner dem i grädden. Rör tills de smält. Rör ner yoghurten.
  • Häll smeten i vattensköljda portionsformar. Låt stelna i kyl minst 3 tim.
  • Stjälp upp eller servera direkt ur formarna.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

365 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/enkel-pannacotta/