Ostpaj med smördeg och Svecia
50 min
Buffé
Förrätt
Lunch
Matlåda
Tillbehör
•
Att göra ostpaj på färdig smördeg är både bekvämt och riktigt gott. Skalet blir frasigt gott och passar utmärkt till den krämiga ostfyllningen. Toppa ostpajen med sval gräddfil, löjrom och fint skuren gräslök. En paj som passar fint att servera vid festliga tillfällen.
Ingredienser
|
Färsk smördeg på rulle
|
ca 250 g |
|---|
Fyllning:
| 300 g | |
| 3 dl | |
|
Ägg
|
3 |
|
Cayennepeppar
|
1 krm |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Topping:
| 1 dl | |
|
Löjrom
|
50 g |
|
Fint skuren färsk gräslök
|
3 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
416 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g |
| Protein: | 16,6 % | 17 g |
| Fett: | 72,1 % | 33,9 g |
| Kolhydrater: | 11,3 % | 11,6 g |