Ostpaj med smördeg och Svecia

50 min Buffé Förrätt Lunch
Ostpaj med smördeg och Svecia

Att göra ostpaj på färdig smördeg är både bekvämt och riktigt gott. Skalet blir frasigt gott och passar utmärkt till den krämiga ostfyllningen. Toppa ostpajen med sval gräddfil, löjrom och fint skuren gräslök. En paj som passar fint att servera vid festliga tillfällen.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Färsk smördeg på rulle
ca 250 g

Fyllning:

300 g
3 dl
Ägg
3
Cayennepeppar
1 krm
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm

Topping:

1 dl
Löjrom
50 g
Fint skuren färsk gräslök
3 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft
  • Smörj en pajform, gärna fyrkantig, med löstagbar botten. Klä pajformen med smördegen.
  • Nagga botten med gaffel och förgrädda i mitten av ugnen i ca 12 min.
  • Grovriv osten. Vispa ihop syrad grädde, mjölk, cayennepeppar och salt.
  • Fyll det förgräddade pajskalet med osten. Häll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min.
  • Skeda på gräddfil och löjrom vid servering. Garnera med gräslök.
Klart!
https://www.arla.se/recept/enkel-ostpaj-med-svecia-och-smordeg/