Enkel gazpacho med vitlöksyoghurt
20 min
•
Arbetstid: 15 min
Förrätt
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
•
Gazpacho är en kall spansk soppa med sting - här serverad med smarrig vitlöksyoghurt.
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Gurka
|
1 |
|
Passerade tomater
|
400 g |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Tabasco
|
1 krm |
| 2 dl | |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Soppan räcker till 6 portioner när den serveras som förrätt och 3 portioner om den serveras som huvudrätt.
Näringsvärden, per port
Energi:
104 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g |
| Protein: | 9,3 % | 2,4 g |
| Fett: | 66,2 % | 7,8 g |
| Kolhydrater: | 24,5 % | 6,3 g |