Enbärslax med timjancrème

Enbärslax med timjancrème

45 min Huvudrätt
Snabbmarinaden ger direkt mycket smak till laxen. Servera med den lena timjancrèmen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och finhacka löken till timjancrèmen, spara lite till servering. Blanda alla ingredienser till crèmen. Ställ i kylen.
  • Tvätta potatisen och koka den med skalet på.
  • Skär laxen i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en form.
  • Blanda citronsaft, enbär, salt och peppar. Häll blandningen över laxen och låt marinera ca 15 min. Vänd laxen efter halva tiden.
  • Skiva potatisen. Lägg upp salladsblad och potatis på 4 tallrikar.
  • Stek laxen i smör i en stekpanna ca 1 min per sida. Fördela laxen på tallrikarna.
  • Lägg på en klick timjancrème och strö över resten av rödlöken.
Klart!

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Citron
pressad saft av 1½
Krossade enbär
14
Flingsalt
1½ tsk
Peppar
2 krm
Timjancrème:
Rödlök
1
2 dl
Hackad färsk timjan
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Mandelpotatis
700 g
Romansallad
1 kruka