Enbärslax med timjancrème

Enbärslax med timjancrème

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

Snabbmarinaden ger direkt mycket smak till laxen. Servera med den lena timjancrèmen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g laxfilé
  • pressad saft av 1½ citron
  • 14 krossade enbär
  • 1½ tsk flingsalt
  • 2 krm peppar
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Timjancrème:

  • 700 g mandelpotatis
  • 1 kruka romansallad

Gör så här

Gör så här

Skala och finhacka löken till timjancrèmen, spara lite till servering. Blanda alla ingredienser till crèmen. Ställ i kylen. Tvätta potatisen och koka den med skalet på. Skär laxen i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en form. Blanda citronsaft, enbär, salt och peppar. Häll blandningen över laxen och låt marinera ca 15 min. Vänd laxen efter halva tiden. Skiva potatisen. Lägg upp salladsblad och potatis på 4 tallrikar. Stek laxen i smör i en stekpanna ca 1 min per sida. Fördela laxen på tallrikarna. Lägg på en klick timjancrème och strö över resten av rödlöken.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag