Enbärsgravad lax med löjromssås
1 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
&format=webp)
Lätt och snabbt gör du din egen gravlax!
Ingredienser
Laxfilé med skinn helst tjock mittbit
|
1 kg |
---|---|
Salt
|
3 msk |
Strösocker
|
3 msk |
Grovstötta enbär
|
1 msk |
Grovmalen svartpeppar
|
1 tsk |
Löjromssås:
4 dl | |
Löjrom
|
100 g |
Gurka
|
1 |
Hackad citrontimjan
|
1 msk |
Hackad färsk gräslök
|
1 msk |
Salt
|
Garnering:
Grovstötta enbär
|
1 tsk |
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
360 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per bufféportion | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 26,9 % | 23,9 g |
Fett: | 65,3 % | 26,6 g |
Kolhydrater: | 7,8 % | 6,9 g |

