Empanadas
1 tim 20 min
Buffé
Matlåda
Frysbar
•

Empanadas är små spanska piroger som passar perfekt på buffén eller som fredagsmys. Prova att göra fyllningen med kycklingfärs eller bönor istället som kul variation.
Ingredienser
Fyllning:
Nötfärs
|
300 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
2 msk | |
Tomatpuré
|
1 msk |
Krossade tomater
|
1 burk |
Rökt paprikapulver
|
1 tsk |
Chili flakes
|
1 krm |
Salt
|
1 krm |
Kärnfria oliver
|
12 |
---|---|
100 g |
Pajdeg:
Vetemjöl
|
6 dl |
---|---|
75 g | |
1 dl | |
Ägg
|
1 |
Salt
|
1 krm |
Ägg till pensling
|
1 |
---|
Salladsmix
|
65 g |
---|
Gör så här
Fyllning:
Pajdeg:
Näringsvärden, per styck
Energi:
260 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 11 g |
Kolhydrater: | 24 g |
Fett: | 13 g |

