Dulce de leche

Dessert Tillbehör
Dulce de leche

Dulce de leche är en mycket användbar kolakräm. Den är god att ha som fyllning i kakor, tårtor och mellan pannkakor. Använd den gärna till marängswiss - vaniljglass, lättvispad grädde, skivade bananer, chokladsås och maränger!

Ingredienser

Sötad kondenserad mjölk
ca 400 g
Vatten

Gör så här

  • Lägg hela den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker burken plus lite till. Burken behöver vara täckt med vatten under hela koktiden, det tar ca 2 timmar.
  • Låt burken svalna innan du öppnar den. Nu har den kondeserade mjölken blivit till en seg och söt kolasås.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

331 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 0 g
Protein: 9,7 % 7,9 g
Fett: 23,3 % 8,7 g
Kolhydrater: 67 % 54,6 g
https://www.arla.se/recept/dulce-de-leche/