Dubbelmarinerad fläskfilé
Buffé
Huvudrätt
Varmrätt
•
Att dubbelmarienra fläskfilén är väldigt gott! Först får köttet ligga i en sojamarinad över natten. När det sedan är tillagat får det vila i en krämig basilikamarinad ett par timmar. Detta kött är perfekt att servera på buffén!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Fläskfilé
|
500 g |
|---|
Marinad 1:
|
Japansk soja
|
½ dl |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Honung
|
2 msk |
|
Hackad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Marinad 2:
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|---|---|
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
| 1 dl | |
|
Balsamvinäger
|
½ dl |
|
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Marinad 2:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
227 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,4 g |
| Protein: | 47,6 % | 26,6 g |
| Fett: | 44,5 % | 11,4 g |
| Kolhydrater: | 7,9 % | 4,4 g |