Dinkelvåfflor

Dinkelvåfflor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(54 st)

Dinkelvåfflor är lika goda med salta tillbehör som med söta bär och frukter. Njut dem som hel måltid eller till dessert.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Avokadoröra:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med avokadoröran. Dela, kärna ur och mosa avokadoköttet. Smaksätt med vitlök och salt. Rör i yoghurt. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Servera dem direkt med avokadoröran och tomater.

Tips:

Aprikoskräm:
Söta aprikoser och knapriga nötter blir ett GI-vänligt tillbehör till våfflorna:
- 1 dl torkade aprikoser
- 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
- 1 dl blandade nötter
Mixa aprikoser och kvarg till en kräm. Servera krämen till våfflorna och strö över nötter.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem