Dinkelvåfflor

30 min Dessert Efterrätt Förrätt
Dinkelvåfflor

Dinkelvåfflor är lika goda med salta tillbehör som med söta bär och frukter. Njut dem som hel måltid eller till dessert.

Ingredienser

Svenskt Smör från Arla®
100 g
Siktat dinkelmjöl
4 dl
Salt
2 krm
Bakpulver
1 tsk
Arla Ko® Standardmjölk
4½ dl
Ägg
2

Avokadoröra:

Avokados
2
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk
Arla Köket® Turkisk yoghurt
1 dl

Gör så här

  • Börja med avokadoröran. Dela, kärna ur och mosa avokadoköttet. Smaksätt med vitlök och salt. Rör i yoghurt.
  • Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Servera dem direkt med avokadoröran och tomater.
Markera receptet som tillagat

Aprikoskräm: Söta aprikoser och knapriga nötter blir ett GI-vänligt tillbehör till våfflorna: - 1 dl torkade aprikoser - 250 g Arla Köket Kesella® kvarg - 1 dl blandade nötter Mixa aprikoser och kvarg till en kräm. Servera krämen till våfflorna och strö över nötter.

https://www.arla.se/recept/dinkelvafflor/