Dinkelvåfflor
30 min
Dessert
Efterrätt
Förrätt
•

Dinkelvåfflor är lika goda med salta tillbehör som med söta bär och frukter. Njut dem som hel måltid eller till dessert.
Ingredienser
100 g | |
Siktat dinkelmjöl
|
4 dl |
Salt
|
2 krm |
Bakpulver
|
1 tsk |
4½ dl | |
Ägg
|
2 |
Avokadoröra:
Avokados
|
2 |
---|---|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Aprikoskräm: Söta aprikoser och knapriga nötter blir ett GI-vänligt tillbehör till våfflorna: - 1 dl torkade aprikoser - 250 g Arla Köket Kesella® kvarg - 1 dl blandade nötter Mixa aprikoser och kvarg till en kräm. Servera krämen till våfflorna och strö över nötter.
Näringsvärden, per st
Energi:
318 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,2 g |
Protein: | 10,5 % | 8,2 g |
Fett: | 60 % | 21,6 g |
Kolhydrater: | 29,5 % | 23,1 g |

