Dillstuvad kålrabbi med snabbrimmad lax
1 tim
Förrätt
Huvudrätt
•
&format=webp)
Sommarvariant av husmansklassikern dillstuvad potatis där potatis byts ut mot kålrabbi. Den kokas mjuk i grädde för att sedan smaksättas med färsk dill. Serveras med len rimmad lax och frisk picklad lök.

Ingredienser
Laxfilé, gärna Salmalax
|
400 g |
---|---|
Vatten
|
1 liter |
Salt
|
½ dl |
Picklad lök:
Gul lök
|
1 |
---|---|
Strösocker
|
1 msk |
Vitvinsvinäger
|
2 msk |
Salt
|
1 krm |
Dillstuvad kålrabbi:
Kålrabbi
|
500 g |
---|---|
3 dl | |
3 dl | |
Hackad färsk dill
|
½ dl |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Potatis
|
900 g |
---|
Gör så här
Picklad lök:
Dillstuvad kålrabbi:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
759 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7,4 g |
Protein: | 16,5 % | 30,8 g |
Fett: | 54,5 % | 46,8 g |
Kolhydrater: | 29 % | 54,1 g |

