Dillstuvad kålrabbi med snabbrimmad lax
1 tim
•
Arbetstid: 20 min
Förrätt
Huvudrätt
•
Sommarvariant av husmansklassikern dillstuvad potatis där potatis byts ut mot kålrabbi. Den kokas mjuk i grädde för att sedan smaksättas med färsk dill. Serveras med len rimmad lax och frisk picklad lök.
Ingredienser
|
Laxfilé, gärna Salmalax
|
400 g |
|---|---|
|
Vatten
|
1 liter |
|
Salt
|
½ dl |
Picklad lök:
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Vitvinsvinäger
|
2 msk |
|
Salt
|
1 krm |
Dillstuvad kålrabbi:
|
Kålrabbi
|
500 g |
|---|---|
| 3 dl | |
| 3 dl | |
|
Hackad färsk dill
|
½ dl |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Potatis
|
900 g |
|---|
Gör så här
Picklad lök:
Dillstuvad kålrabbi:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
759 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,4 g |
| Protein: | 16,5 % | 30,8 g |
| Fett: | 54,5 % | 46,8 g |
| Kolhydrater: | 29 % | 54,1 g |