Dillsmörsås
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Tillbehör
•
Rätter med lamm och fisk blir extra goda med denna vackert gröna emulsionssås som får smak av både färsk dill och dillfrön.
Ingredienser
Reduktion:
|
Hackad schalottenlök
|
1 |
|---|---|
|
Vatten
|
½ dl |
|
Vitvinsvinäger
|
½ dl |
|
Vitpepparkorn
|
5 |
|
Dillfrön
|
1 msk |
| 250 g | |
|
Färsk dill
|
1 kruka |
|
Äggulor
|
3 |
|---|
Gör så här
Utan vattenbad:
Med vattenbad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
677 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 2,3 % | 3,8 g |
| Fett: | 95,5 % | 73,1 g |
| Kolhydrater: | 2,2 % | 3,6 g |