Daimtårta
2 tim
•
Arbetstid: 50 min
Brunch
Buffé
•
Denna daimtårta är en riktig fullträff. Mandelbottnarna med smörkräm som toppas med fluffig vispgrädde och krispig daim kommer med all säkerhet att göra succé.
Ingredienser
Mandelbottnar:
|
Äggvitor
|
5 |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Mandelmjöl
|
4 dl |
Smörkräm:
|
Äggulor
|
5 |
|---|---|
|
Strösocker
|
1½ dl |
| 1 dl | |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
| 175 g |
Topping:
| 3 dl | |
|
Daim
|
1 |
|
Färska bär, t ex björnbär
|
Gör så här
Smörkräm:
Topping:
Markera receptet som tillagat
Tårtan är lätt att förbereda. Den går bra att frysa och kan förvaras väl övertäckt i frysen upp till två veckor.
Äggkrämen sjuds under vispning i en tjockbottnad kastrull till 82–84°, då är den tillräckligt tjock. Men var försiktig så den inte koagulerar.
Näringsvärden, per bit
Energi:
474 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,7 g |
| Protein: | 5,9 % | 6,9 g |
| Fett: | 68,5 % | 36,7 g |
| Kolhydrater: | 25,6 % | 29,9 g |