Currywurst
40 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Currywurst är en klassisk snabbmatsrätt som serveras i Tyskland bestående av stekt korv, het tomatsås och givetvis gul curry. Skär korven i skivor och stek riktigt knapriga på båda sidor. Det klassiska sättet att servera currywurst är med pommes frites. I vårt currywurstrecept har vi valt att servera korven med klyftpotatis och grönsaksstavar.
Nytt
Ingredienser
Klyftpotatis:
Bakpotatisar
|
2 |
---|---|
Rapsolja
|
1 msk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Tomatsås:
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
2 msk | |
Curry
|
1 msk |
Paprikapulver
|
1 msk |
Malen kanel
|
1 tsk |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Tomatpuré
|
1 msk |
Krossade tomater
|
400 g |
Chilisås
|
1 dl |
Vatten
|
1 dl |
Sherryvinäger
|
1 tsk |
Flytande honung
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Currywurst:
Bratwurst
|
600 g |
---|---|
2 msk | |
Curry
|
1 msk |
Tillbehör:
Morötter
|
4 |
---|---|
Gurka
|
½ |
Gör så här
Klyftpotatis:
Tomatsås:
Currywurst:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
731 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 9,4 g |
Protein: | 12,6 % | 22,6 g |
Fett: | 61,4 % | 50,8 g |
Kolhydrater: | 26 % | 46,8 g |

