Cumberlandsås

Cumberlandsås

Betyg

(3 st)

15 min

Cumberlandsås är kryddig med lite sötma från portvin och vinbärsgelé. Den kalla såsen serveras enligt tradition mest till paté och andra rätter med viltkött.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 5 cl rött vin
  • 5 cl portvin
  • 2 dl vinbärsgelé
  • rivet skal och saft av 1 apelsin
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 msk pressad citronsaft

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp rödvin och portvin. Tillsätt gelén och låt den smälta i vinet. Blanda ner skal och saft från apelsinen. Rör ut majsstärkelsen i 1 msk kallt vatten och rör ner i den varma såsen. Låt svalna något. Sila såsen och smaka av med dijonsenap, ingefära och citronsaft. Låt stå i kyl minst 2 tim. Servera gärna till en god paté.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 215 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 0 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem