Cumberlandsås

Cumberlandsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

15 min

Cumberlandsås är kryddig med lite sötma från portvin och vinbärsgelé. Den kalla såsen serveras enligt tradition mest till paté och andra rätter med viltkött.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 5 cl rött vin
  • 5 cl portvin
  • 2 dl vinbärsgelé
  • rivet skal och saft av 1 apelsin
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 msk pressad citronsaft

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp rödvin och portvin. Tillsätt gelén och låt den smälta i vinet. Blanda ner skal och saft från apelsinen. Rör ut majsstärkelsen i 1 msk kallt vatten och rör ner i den varma såsen. Låt svalna något. Sila såsen och smaka av med dijonsenap, ingefära och citronsaft. Låt stå i kyl minst 2 tim. Servera gärna till en god paté.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 215 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 0 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem