Cumberlandsås

30 min
Cumberlandsås

Cumberlandsås är kryddig med lite sötma från portvin och vinbärsgelé. Den kalla såsen serveras enligt tradition mest till paté och andra rätter med viltkött.

Ingredienser

Rödvin
5 cl
Portvin
5 cl
Vinbärsgelé
2 dl
Apelsin
rivet skal och saft av 1
Majsstärkelse
2 tsk
Grovkornig dijonsenap
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Pressad citronsaft
1 msk

Gör så här

  • Koka upp rödvin och portvin. Tillsätt gelén och låt den smälta i vinet.
  • Blanda ner skal och saft från apelsinen.
  • Rör ut majsstärkelsen i 1 msk kallt vatten och rör ner i den varma såsen. Låt svalna något.
  • Sila såsen och smaka av med dijonsenap, ingefära och citronsaft. Låt stå i kyl minst 2 tim.
  • Servera gärna till en god paté.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

215 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 0 g
https://www.arla.se/recept/cumberlandsas/