Cumberlandsås

Cumberlandsås

30 min
Cumberlandsås är kryddig med lite sötma från portvin och vinbärsgelé. Den kalla såsen serveras enligt tradition mest till paté och andra rätter med viltkött.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cumberlandsas/

Gör så här

  • Koka upp rödvin och portvin. Tillsätt gelén och låt den smälta i vinet.
  • Blanda ner skal och saft från apelsinen.
  • Rör ut majsstärkelsen i 1 msk kallt vatten och rör ner i den varma såsen. Låt svalna något.
  • Sila såsen och smaka av med dijonsenap, ingefära och citronsaft. Låt stå i kyl minst 2 tim.
  • Servera gärna till en god paté.
Klart!
Energi:

215 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 0 g

Ingredienser

Rödvin
5 cl
Portvin
5 cl
Vinbärsgelé
2 dl
Apelsin
rivet skal och saft av 1
Majsstärkelse
2 tsk
Grovkornig dijonsenap
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Pressad citronsaft
1 msk