Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Cumberlandsås
Cumberlandsås
30 min
•
Se kommentarer
Cumberlandsås är kryddig med lite sötma från portvin och vinbärsgelé. Den kalla såsen serveras enligt tradition mest till paté och andra rätter med viltkött.
Andra liknande recept
15 min
Bechamelsås
(688)
15 min
Hollandaisesås
(140)
Budget
45 min
Köttfärssås
(1186)
20 min
Gräddsås till köttbullar
(267)
15 min
Sandefjordsås
(66)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Koka upp rödvin och portvin. Tillsätt gelén och låt den smälta i vinet.
Blanda ner skal och saft från apelsinen.
Rör ut majsstärkelsen i 1 msk kallt vatten och rör ner i den varma såsen. Låt svalna något.
Sila såsen och smaka av med dijonsenap, ingefära och citronsaft. Låt stå i kyl minst 2 tim.
Servera gärna till en god paté.
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
215 kcal
Protein:
1 g
Kolhydrater:
49 g
Fett:
0 g
Ingredienser
Rödvin
5 cl
Portvin
5 cl
Vinbärsgelé
2 dl
Apelsin
rivet skal och saft av 1
Majsstärkelse
2 tsk
Grovkornig dijonsenap
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Pressad citronsaft
1 msk
Andra liknande recept
15 min
Bechamelsås
(688)
15 min
Hollandaisesås
(140)
Budget
45 min
Köttfärssås
(1186)
20 min
Gräddsås till köttbullar
(267)
15 min
Sandefjordsås
(66)
15 min
Busenkel Bearnaisesås
(1317)
5 min
Remouladsås
(105)
20 min
Tzatziki
(122)
10 min
Misosmör
(5)
30 min
Chorizopasta
(44)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum