Cumberlandsås
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Tillbehör
•
Cumberlandsås är kryddig med lite sötma från portvin och vinbärsgelé. Den kalla såsen serveras enligt tradition mest till paté och andra rätter med viltkött.
Ingredienser
|
Rödvin
|
5 cl |
|---|---|
|
Portvin
|
5 cl |
|
Vinbärsgelé
|
2 dl |
|
Apelsin
|
rivet skal och saft av 1 |
|
Majsstärkelse
|
2 tsk |
|
Grovkornig dijonsenap
|
1 msk |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
|
Pressad citronsaft
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
244 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,1 g |
| Protein: | 1,2 % | 0,7 g |
| Fett: | 1,5 % | 0,4 g |
| Kolhydrater: | 87,3 % | 52,4 g |