Crostini med krämig vitost och fikonkompott
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Förrätt
•
Små snittar med söta fikon, salt ost och rostade nötter är lika gott till fördrinken som till glöggen. En skvätt rom eller apelsinlikör ger kompotten extra smak men det går självklart bra utan.
Ingredienser
| 200 g | |
|
Crostini
|
15 |
|
Valnötter
|
15 |
|
Flytande honung
|
Fikonkompott:
|
Torkade fikon
|
200 g |
|---|---|
|
Rårörsocker
|
1 msk |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Rom eller apelsinlikör
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
194 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 12,6 % | 6 g |
| Fett: | 22,8 % | 5 g |
| Kolhydrater: | 63,5 % | 30,3 g |