Croissant
2 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Brunch
Frukost
Mellanmål
Frysbar
•
Bjud på nybakad croissant när det är dags för lyxfrukost! De här frasiga och goda croissanterna är gjorda på riktigt smör och ofyllda. Om du vill ha croissanter med fyllning kan du enkelt rulla in en matsked chokladkräm eller aprikosmarmelad. Låt smöret vara kylskåpskallt för extra frasighet.
Ingredienser
| 300 g | |
|
Jäst
|
25 g |
| 2½ dl | |
|
Ägg
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Vetemjöl
|
7½ dl |
Pensling:
|
Ägg
|
1 |
|---|---|
|
Vatten
|
2 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det är lättast att få fina croissanter om du bakar i ett svalt kök. Det är viktigt att degen hinner vila ordentligt mellan varje kavling och vikning. Då drar degen inte ihop sig så mycket när croissanterna bakas ut.
Det går bra att frysa croissanterna innan de jäst. Ta fram de frysta croissanterna och låt tina och jäsa övertäckta i 5–6 tim i rumstemperatur innan de gräddas.
Näringsvärden, per st
Energi:
303 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 6,2 % | 4,6 g |
| Fett: | 56,6 % | 19,4 g |
| Kolhydrater: | 37,2 % | 27,7 g |