Crêpes Suzette
30 min
•
Crêpes Suzette är en riktig klassiker bland efterrätter från det franska köket. Extra fina, tunna pannkakor i sötsyrlig apelsinsås som gör succé bland både stora och små.
Ingredienser
|
Vetemjöl
|
¾ dl |
|---|---|
| 1½ dl | |
| 1 dl | |
|
Salt
|
1 krm |
|
Ägg
|
2 |
|
Vaniljpulver
|
½ krm |
Sås:
|
Apelsiner
|
2 |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Strösocker
|
¾ dl |
Till servering:
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
En klassisk, vuxen Crêpe Suzette flamberas med en skvätt apelsinsprit, t ex grand marnier. De är viktigt att man tänder på alkoholen direkt efter att man hällt ner den i pannan, så att den inte hinner ånga bort.
Flambering: häll ner ½ dl sprit i pannan med apelsinkaramell. Tänd genast på spriten och skaka pannan då och då. Låt brinna färdigt. Lägg sedan ner de vikta pannkakorna i såsen.
Näringsvärden, per port
Energi:
542 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,5 g |
| Protein: | 5,8 % | 7,8 g |
| Fett: | 65,6 % | 40,2 g |
| Kolhydrater: | 28,6 % | 38,1 g |