Crêpes med räkfyllning
                                
                                    1 tim 10 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  50 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
        
    Tunna fina crêpes fyllda med räkröra är riktigt festligt och gott. Räkröran får fin smak av citron, dill och färskriven pepparrot. Dessa crêpes är festliga att servera som lunch, då gärna med en knaprig grönsallad.
Ingredienser
Crêpes:
| 
                                     
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     
                                 | 
                                2½ dl | 
|---|---|
| 6 dl | |
| 
                                     
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     
                                 | 
                                3 | 
| 4 msk | |
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
Fyllning:
| 
                                     
                                            
                                                Liten purjolök
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
|---|---|
| 1 msk | |
| 
                                     
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     
                                 | 
                                2 msk | 
| 4 dl | |
| 
                                     
                                            
                                                Skalade räkor
                                            
                                     
                                 | 
                                ca 250 g | 
| 
                                     
                                            
                                                Citron, finrivet skal och pressad saft
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
| 
                                     
                                            
                                                Färsk dill
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ kruka | 
| 
                                     
                                            
                                                Färskriven pepparrot
                                            
                                     
                                 | 
                                1 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
Till gratinering:
| 100 g | 
Till servering:
| 
                                     
                                            
                                                Hackad bladpersilja
                                            
                                     
                                 | 
                                1 msk | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Blandad grönsallad med gurka, tomat, paprika och morot
                                            
                                     
                                 | 
                                500 g | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Spara tid! Perfekt middagsrätt att göra på överblivna pannkakor.
Näringsvärden, per port
Energi:
781 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,4 g | 
| Protein: | 19,2 % | 36,9 g | 
| Fett: | 52,2 % | 46,1 g | 
| Kolhydrater: | 28,6 % | 55 g |