Crème Ninon med myntaröra

Crème Ninon med myntaröra

30 min Huvudrätt Förrätt
Crème Ninon är en lyxig grön ärtsoppa som ska serveras med en klick vispad grädde och champagne på toppen. Vår Crème Ninon är smaksatt med lime och sambal.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och hacka löken.
  • Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Lägg i de frysta ärterna och löken. Låt det koka under lock ca 5 min.
  • Mixa soppan i omgångar. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt grädde, sambal oelek, limeskal och -saft. Låt det koka upp.
  • Blanda kvarg, mynta, vitlök och salt.
  • Servera soppan med en klick myntaröra.
Klart!
Energi:

305 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Frysta ärter
500 g
Gul lök
1
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
2½ dl
Sambal oelek
½ tsk
Lime
rivet skal och saft av 1
Myntaröra:
250 g
Hackad färsk mynta
2 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
1 krm