Crema catalana
3 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Dessert
•
Crema catalana är spanjorernas svar på crème brûlée. Men den behöver inte bakas i ugn utan crema catalana får stelna i kylskåp. Den här är klassiskt smaksatt med kanel och apelsin.
Ingredienser
| 3 dl | |
|
Majsstärkelse
|
3 msk |
| 2 dl | |
|
Strösocker
|
¾ dl |
|
Kanelstång
|
1 |
|
Apelsin, finrivet skal
|
1 |
|
Äggulor
|
4 |
|
Rårörsocker, till servering
|
3 msk |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Bränn dem två gånger, sockra emellan, för ett extra knäckigt täcke.
Näringsvärden, per port
Energi:
429 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g |
| Protein: | 6,2 % | 6,5 g |
| Fett: | 55,2 % | 26,8 g |
| Kolhydrater: | 38,6 % | 40,7 g |