Crema catalana
                                
                                    3 tim 30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  30 min
                                
                                    Dessert
                        
                
                    •
                    
            
        
    Crema catalana är spanjorernas svar på crème brûlée. Men den behöver inte bakas i ugn utan crema catalana får stelna i kylskåp. Den här är klassiskt smaksatt med kanel och apelsin.
Ingredienser
| 3 dl | |
| 
                                     
                                            
                                                Majsstärkelse
                                            
                                     
                                 | 
                                3 msk | 
| 2 dl | |
| 
                                     
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     
                                 | 
                                ¾ dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Kanelstång
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
| 
                                     
                                            
                                                Apelsin, finrivet skal
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
| 
                                     
                                            
                                                Äggulor
                                            
                                     
                                 | 
                                4 | 
| 
                                     
                                            
                                                Rårörsocker, till servering
                                            
                                     
                                 | 
                                3 msk | 
|---|
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Bränn dem två gånger, sockra emellan, för ett extra knäckigt täcke.
Näringsvärden, per port
Energi:
429 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g | 
| Protein: | 6,2 % | 6,5 g | 
| Fett: | 55,2 % | 26,8 g | 
| Kolhydrater: | 38,6 % | 40,7 g |