Cottage pie
50 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Cottage pie är en engelsk klassisk köttfärspaj med ett täcke av potatismos. Det som skiljer Cottage pie och Shepherds Pie åt är vilket kött som används. I Shepherds Pie är det lamm som gäller, och i Cottage pie är det istället nötkött.
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Morötter
|
2 |
| 2 msk | |
|
Nötfärs
|
500 g |
|
Worcestershiresås
|
3 msk |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Torkad timjan eller torkad rosmarin
|
2 tsk |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Köttbuljong
|
1 tärning |
|
Frysta gröna ärter
|
2 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
|
Tabasco
|
Potatismos:
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
| 2½ dl | |
| 150 g | |
|
Äggula
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
755 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,1 g |
| Protein: | 23,3 % | 43,2 g |
| Fett: | 49,3 % | 42,1 g |
| Kolhydrater: | 27,4 % | 50,9 g |